Search
  • sini577

Koljontie Productions on mukana tärkeässä ihmisoikeustyössä

Koljontie Productionsin Sini Järnström mukana Seta ry:n Tietoa intersukupuolisuudesta, keinoja ammattilaisille (TIKA) -hankkeessa videontekijänä. Tuotamme asiantuntijapuheenvuoroja intersukupuolisuudesta, ja tarkoituksena on edistää intersukupuolisten ihmisten näkyvyyttä ja ihmisoikeuksia Suomessa. Intersukupuoliset ihmiset ovat ryhmä, joka on jäänyt aikalailla paitsioon viime vuosien keskusteluissa sukupuolen moninaisuudesta. Intersukupuolisuus tarkoittaa "kehon variaatioita, joissa sukupuolitetut piirteet, kuten kromosomit, sukuelimet tai hormonitoiminta eivät ele yksiselitteisesti nais- tai miestyypilliset." (www.seta.fi/intersukupuolisuus). Ihmisissä on siis biologista variaatiota sukupuolen suhteen.


Ensimmäisessä videossa järjestötyöntekijä ja kouluttaja Kaisli Syrjänen kertoo, miten intersukupuolisia ihmisiä on vaiennettu ja jopa kielletty puhumasta mahdollisista lapsuudessa tapahtuneista leikkauksista. Sanaa intersukupuolisuus ei ole käytetty lääketieteen edustajien taholta, ja monet intersukupuoliset ihmiset ovatkin jääneet täysin yksin asian kanssa. Internetin myötä vertaistukea on yhä enemmän saatavilla.


Katso Kaisli Syrjäsen vaikuttava ja tärkeä puheenvuoro tästä: Lisää tietoa intersukupuolisuudesta löytyy osoitteesta: www.intersukupuolisuus.fi

ja TIKA-hankkeen sivuilta: www.seta.fi/intersukupuolisuus


Olen iloinen ja ylpeä päästessäni tekemään näin tärkeää ihmisoikeustyötä!


#ihmisoikeudet #intersukupuolisuus #TIKA #seta